Installatie behang I Selected Wallpapers

Zelf behangen

Wij adviseren om het behang altijd aan te laten brengen door een specialist. Uiteraard kunnen wij dit voor je doen, maar je bent natuurlijk vrij een andere keuze te maken.

Indien je ervoor kiest om het behang zelf aan te brengen of door een externe partij, hebben wij onderstaand wat tips en handige instructie video's voor je.

Aandachtspunt! Hoe jij of een derde partij het product behandelt bepaald het eindresultaat. Bij een tegenvallend eindresultaat valt dit nooit onder de garantie van het product. Neem dit vooraf in overweging en bespreek dit met jouw specialist.

Behang controleren

Controleer bij binnenkomst van het behang eerst het pakket. Controleer vervolgens het behang op eventuele beschadigingen. Bij behang op maat schouw je eerst de banen naast elkaar. Bij eventuele gebreken neem direct contact met ons op. Pas als alles is gecontroleerd en voldoet ga je het product verwerken.

Lees de verwerkingsinstructies

Het materiaal van uw behang bepaalt de juiste manier van verwerken en aanbrengen. Start daarom altijd met het lezen van de bijgeleverde instructies van de leverancier. Controleer of de materiaaleigenschappen aansluiten bij de lijm en of deze dus geschikt is. Natuurlijke materialen en textiel zijn lastig aan te brengen, raadpleeg hiervoor een specialist.

Zorg voor een goede ondergrond

Zorg voordat je gaat behangen dat de ondergrond vlak en schoon is. Verwijder altijd oud behang. Dit kan door middel van water, speciaal afweekmiddel of een stoommachine. Over oud behang heen behangen kan, indien deze goed vast zit en volledig glad is. Als het oude behang niet vast zit zullen er blazen ontstaan.

Verwijder oneffenheden, alles wat niet vlak is in de wand, zie je in het behang terugkomen. Schuur muren met korrelstructuur vlak. Vul gaten op met plamuur en schuur deze nogmaals. Zorg dat de ondergrond egaal van kleur is, bij dun of licht behang kan dit door gaan schijnen.

Bestaat de wand uit gipsplaat, of is deze kort geleden gestuukt? Zorg dan dat deze wordt voor behandeld met een transparante primer om de zuigende werking tegen te gaan. De wand moet volledig droog en voorbehandeld zijn voordat er behangen wordt. Zet de banen uit op de muur en verf de naden op de muur in kleur van het behang.

Lijm

Het gebruik van de juiste lijm hangt af van het materiaal van het behang. Het gaat hierbij om de drager (materiaal achterzijde/backing). Op het behang staat altijd aangegeven om welk soort materiaal het gaat. Belangrijk om vooraf te controleren, zodat je zeker weet dat de lijm geschikt is.

Betekenis symbolen

Je vindt diverse symbolen op de instructies/ product eigenschappen van het behang. Let hier goed op pas de betekenissen toe! De betekenissen vindt je onderaan deze pagina.

 

INSTRUCTIEVIDEO'S

Hieronder vind je een aantal instructievideo's waarin verschillende types behang en backings worden toegepast.

 

Papier behang

NON-WOVEN (vlies) behang

Textiel behang op Non-Woven

Natuurlijk behang

 

BETEKENIS SYMBOLEN

 Betekenis symbolen behang